Održan košarkaški turnir osoba s umanjenim sposobnostima

Klix.ba
5.12.2012. u 18:39
46
3
Održan košarkaški turnir osoba s umanjenim sposobnostima
46
1/12
2/12
3/12
4/12
5/12
6/12
7/12
8/12
9/12
10/12
11/12
12/12
U organizaciji Kulturnog centra "Kralj Fahd“ i NVO Altruista "Svjetlo" danas je održan košarkaški turnir upriličen povodom Međunarodnog dana volontera, Međunarodnog dana osoba sa umanjenim sposobnostima i Međunarodne sedmice košarke za osobe sa umanjenim sposobnostima.
Pokrovitelj turnira je Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije koji je zajedno sa pomoćnikom Kantonalnog ministra kulture i sporta Gdinom Miralemom Zubovićem otvorio turnir. Turniru su također prisustvovali svi načelnici gradskih općina kao i njihovi pomoćnici za kulturu i sport, Faruk Čaklovica, Dino Konaković i mnogi drugi.

U turniru je učestovalo šest zavoda za osobe sa umanjenim sposobnostima: NVO Altruista "Svjetlo“, Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom "Nahorevo“, Zavod Mjedenica, Radost života, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i Zavod DRIN. U drugom dijelu turnira, učesnicima su se pridružili naši bivši reprezentativci Sejo Bukva i Samir Avdić, juniori K.K. Bosna te zajedno sa Abdulkerimom Mirkovićem sa učesnicima odigrali egzibicije. Posebnu pažnju učesnika su privukla i poznata lica bh.glumačke scene- Aleksandar Seksan i Mirvad Kurić.

Nakon turnira učesnicima su uručene nagrade i zahvalnice Kulturnog centra "Kralj Fahd“ Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: