Duboko tužan
194

Odom o smrti najboljeg prijatelja: Volio bih da sam ja umro umjesto Kobea

E. B.
Lamar Odom i Kobe Bryant (Foto: EPA-EFE)
Lamar Odom i Kobe Bryant (Foto: EPA-EFE)
Vijest o smrti Kobea Bryanta pogodila je mnoge košarkaše, sportiste i obične ljude širom svijeta, a jedan od onih koji su najteže primili vijest o jučerašnjoj tragediji je Lamar Odom.

Odom, koji je od 2004. do 2011. godine igrao sa Bryantom u Lakersima, je uvijek isticao kako mu je Kobe bio najbolji prijatelj i osoba koja ga je vodila kroz život, te koja ga je spasila kada je zbog problema sa drogom završio u komi.

Iz svega je uz Kobeovu pomoć i savjete izašao jači, a vijest o smrti legende Lakersa ga je dotukla.

"Kobe me naučio mnogim stvarima, ne samo na parketu već i u životu. Naš odnos nije bio kao između oca i sina. On je bio moj učitelj, a ja njegov brat. Nisam mogao doći do daha kada sam čuo vijest. Vjerovao sam u to da bi on u slučaju pada helikoptera uspio iskočiti i dočekati se na noge i preživjeti. Još uvijek čekam vijesti da ovo nije istina. Ne mogu da vjerujem da je Bog uzeo mog brata ovako rano. Ja nisam bio dobar prema sebi u životu. Kada sam bio u komi, da me Bog pitao da biram da li bi da uzme mene a poštedi Kobea, pristao bih na to. U čast mog brata ustajem odmah sutra u 4 ujutro i idem u dvoranu trenirati", napisao je Odom na Instagramu.