NBA
68

Odličnom Nurkiću presudila "banana" Giannisa u porazu Portlanda od Teletovićevih Bucksa

Piše: O. T.
U sudaru bosanskohercegovačkih košarkaša u NBA ligi pobjedu je odnio onaj s "dužim stažom" u najjačoj ligi svijeta - Mirza Teletović. Njegovi Milwaukee Bucksi su na domaćem terenu upisali tijesnu pobjedu protiv Portland Trail Blazersa za koje nastupa Jusuf Nurkić. Bilo je 113:110 za Buckse koji slave simultanku Giannisa Antetokounmpa.

Grčki košarkaš Antetokounmpo (22) odigrao je fenomenalnu predstavu koju je zaokružio s 44 poena što je njegov rekord u NBA ligi, a tome je dodao i osam skokova. Grk je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije. Dakle, na kraju meča.

Bucksi i Blazersi su pružili izuzetno uzbudljiv meč čija je završnica donijela utrku za poen, za pobjedu. A bolje se snašao domaćin koji je igrao na pogon Antetokounmpa.

Sjajni bek je kod rezultata 110:109 za Blazerse ukrao loptu nakon čega je završio kontranapad zakucavanjem za 111:110 i vodstvo Bucksa. Potom je tri sekunde prije kraja meča odličnom blokadom zaustavio Jusufa Nurkića te spasio svoj tim, a u nastavku je Khris Middleton osvojio loptu i izborio dva slobodna bacanja koja je pogodio za konačnih 113:111.

Bez obzira što nije uspio realizirati napad za pobjedu Nurkić je odigrao odličan meč pošto je imao double-double učinak od 17 poena i 11 skokova, a svemu je dodao po tri asistencije i blokade. CJ McCollum i Damian Lillard bili su prvi strijelci Blazersa s po 26 postignutih poena.

Mirza Teletović je skupio 16 minuta za Buckse u ovom meču, a njegov učinak iznosio je devet poena i dva skoka. Teletović je poene skupio pogodivši tri šuta za tri poena iz ukupno četiri pokušaja.

Oba tima nakon tri odigrana meča u novoj sezoni imaju po dvije pobjede i po jedan poraz.