U Partizanu tuguju
149

Odlični Musa nedovoljan Realu, Baskonia iznenadila i plasirala se u doigravanje

D. P.
Musa ponovo dobar (Foto: EPA-EFE)
Musa ponovo dobar (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa odigrao je vrlo dobru partiju u porazu svog Real Madrida od Baskonije. Gosti su slavili rezultatom 95:91 i tako se plasirali u doigravanje Eurolige.
U ranoj fazi utakmice Real je bio znatno bolji rival i već nakon prve četvrtine imao je 10 poena prednosti. Prednost domaćina je rasla do 13 poena u drugoj dionici, ali se u finišu Baskonia vraća i smanjuje na šest poena zaostatka.

Drugo poluvrijeme donosi pravi preokret i znatno bolju igru Baskijaca. U posljednje tri minute Baskonia je ušla sa sedam poena prednosti, ali trojka Sergija Llulla donosi dramatičnu završnicu.

Igralo se koš za košem tokom posljednje dvije minute, a u takvoj situaciji bolje se snalazi Baskonia i dolazi do ključne pobjede u borbi za doigravanje.

Naš Džanan Musa je postigao 16 poena u timu Reala, a čak devet od toga u završnoj četvrtini. Dodao je četiri skoka i tri asistencije. Jedini efikasniji od njega u redovima Kraljevskog kluba bio je Mario Hezonja sa 18 poena.

Apsolutni junak kod gostiju bio je Markus Howard koji je preuzimao odgovornost tokom cijele utakmice i na kraju postigao 35 poena. Pratio ga je Matt Costello s 19 poena.

Taj rezultat nikako ne ide na ruku Partizanu, koji ima samo još jednu šansu za plasman u doigravanje Eurolige. Morat će navijati za Crvenu zvezdu na gostovanju Efesu, a istovremeno moraju savladati i Valenciju za plasman u play-in.

Tabela: