Košarka
6

Odlazi sinonim Miami Heata: Wade nakon 13 sezona mijenja klub i prelazi u Chicago

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Dwyane Wade (34) prelazi u Chicago Bullse, tvrdi Associated Press.

Sjajni košarkaš ipak neće cijelu karijeru provesti u jednom NBA klubu, što je, primjerice, bio slučaj sa Timom Duncanom (San Antonio Spursi), Kobeom Bryantom (LA Lakers) i Dirkom Nowitzkijem (Dallas Mavericski).

Nakon 13 sezona provedenih u Miamiju s kojim je tri puta osvojio titulu prvaka NBA lige, Wade će preći u Chicago Bullse.

Prema navodima USA Todaya, Wade će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 47,5 miliona američkih dolara. Ovo je veliko iznenađenje s obzirom na povezanost Wadea s navijačima i gradom. "Gledam nazad s ponosom i divljenjem na sve što smo ostvarili", napisao je Wade, a prenosi AP:

Kako bi napravili "cap space" zbog dovođenja Wada, u Chicagu planiraju poslati Josea Calderona u LA Lakerse i Mikea Dunleavyja u Cleveland Cavalierse.

Ovo je treće veliko ime koje je stiglo u Chicago, nakon što su ranije stigli Rajon Rondo iz Sacramento Kingsa i Robin Lopez iz New York Knicksa. U rosteru Chicaga najzvučnija imena, pored Wadea, su Rajon Rondo, Jimmy Butler, Robin Lopez, Nikola Mirotić, Doug McDermott, Bobby Portis i pick prve runde ovogodišnjeg drafta Denzel Valentine.