Virtualni sport
2

Odigrane prve utakmice: NBA igrači na online turniru koji uživo prenosi ESPN

F. Z.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
NBA liga kao i ostali sportski događaji širom svijeta prekinuta je zbog pandemije koronavirusa, a najbolji košarkaši svijeta, tačnije njih 16, odlučili su razveseliti navijače učešćem na online NBA2K20 turniru koji uživo prenosi ESPN.

U noći sa petka na subotu odigrane su četiri utakmice, a pobjede su upisali Derrick Jones Jr, DeAndre Ayton, Trae Young i Patrick Beverly.

Jones Jr. je bio bolji od Kevina Duranta rezultatom 78:62, dok je Ayton slavio protiv Zacha LaVinea rezultatom 57:41.

Young je savladao Harrisona Barnesa rezultatom 101:59, dok je Beverley bio bolji od Hassana Whitesidea rezultatom 84:54.

Košarkašima je dozvoljeno da izaberu koji god tim žele, a zanimljivo je da su trojica izabrala Milwaukee Buckse, dok nijedan drugi tim nije izabran više od jednom. Zanimljivo je da niti jedan igrač koji je igrao u noći s petka na subotu nije izabrao svoju ekipu.

Beverley je prije utakmice rekao kako će savladati Whitesidea s tačno 30 poena razlike i na kraju je bilo upravo toliko (84:54). Whiteside koji je košarkaš Portland Trail Blazersa igrao je sa Los Angeles Lakersima, a Blazersi su nakon njegovog poraza imali zanimljivu objavu na Twitteru.

"Sada bar ne moramo postavljati sažetak utakmice Lakersa", komentarisali su Blazersi.