Košarkaš u novoj sredini
35

Odbio i Partizan i Crvenu zvezdu: Nikola Mirotić ima novi klub, novac nije bio presudan

K. H.
Nikola Mirotić (Foto: Instagram)
Nikola Mirotić (Foto: Instagram)
Iskusni košarkaš Nikola Mirotić pronašao je novi klub za koji će igrati sljedeće sezone, a mediji u Italiji pišu da je dogovorio sve uslove i da će uskoro postati novi igrač tima Olimpia Milano.
Kako navodi La Prelpina, Mirotić je prihvatio slabije finansijske uslove od onih koje su mu u Srbiji nudili Partizan i Crvena zvezda, a da je to u konačnici blizu 60 posto manje u odnosu na ono što je odbio od Partizana.
Beogradski "crvo-beli" nudili su Mirotiću 3,8 miliona eura po sezoni, sličnu ponudu je imao i iz Crvene zvezde, a na kraju je odbio obje uz pojašnjenje da je dobijao prijetnje i uvrede i da ne želi da se u bilo kojem trenutku njegove karijere javnost u Srbiji dijeli prema tome koji klub je odabrao.

Mirotić je raskinuo saradnju s Barcelonom nakon četiri godine, a tokom čitavog ljeta traje saga o klubu u kojem će nastaviti karijeru.

Uz Partizan i Crvenu zvezdu, u igri su bili Olympiacos i Panathinaikos.

I ranije je ovaj košarkaš rekao da nakon Barcelone novac nije presudni faktor u izboru novog kluba, a na kraju je dogovorio primanja od dva i po miliona eura po sezoni, ukupno pet miliona eura za dvije sezone.