Trener "poludio"
8

Obradovića razljutilo pitanje novinara: Reći ću igračima da ne kockaju i ne klackaju se

N. M.
Željko Obradović (Foto: EPA-EFE)
Željko Obradović (Foto: EPA-EFE)
Trenera košarkaša beogradskog Partizana Željka Obradovića razljutilo je pitanje novinara na konferenciji za medije nakon pobjede u gradskom derbiju nad Crvenom zvezdom od 98:87.

Partizan je u meču 5. kola regionalne ABA lige pobijedio Zvezdu pred preko 20.000 navijača u Stark Areni, te se tako s njom poravnao i na tabeli pošto oba tima imaju omjer od četiri pobjede i jednog poraza.

Pitanje jednog novinara glasilo je: "Kada će Partizan prestati da se kocka jer stalno dolazi do "klackalica" tokom utakmica, čak i kada vodi sa 18 razlike".

Trofejni stručnjak je tada "poludio" i čak povisio ton.

"Sutra je slobodan dan, reći ću igračima nemojte da se kockate, nemojte da se klackate već igrajte košarku. Ne znam šta drugo da uradim. Da li je moguće da stvarno neko pomisli da je Partizan ili bilo koji tim u Evropi da igra na tom nivou da dozvoli da se kocka ili klacka ili je možda u pitanju kvalitet protivnika. Da li postoji tako nešto? Da li smo mi u obavezi da vodimo 20 razlike. Da li ima neki tim u Evropi da je pobijedio preko 20 razlike, možda par mečeva, ostale su utakmice tu negdje", rekao je Obradović.

Situaciju s konferencije za medije pogledajte u snimku u prilogu, na minuti 14:40.

"Mogu se složiti da su moji igrači griješili i ja njih prozivam zato. Prozivam iz zato što ih volim i oni to znaju, ali ja nisam dobar tatica ili mamica da im za sve što rade kažem bravo", dodao je strateg crno-bijelih.

Naredni meč Partizan igra već u petak, kada će u utakmici Eurolige gostovati Baskoniji.