Vidno je bio razočaran
32

Obradović se pita zašto nije proglašen trenerom godine: Ne poštujete me zato što sam Srbijanac

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Monaca Saša Obradović vidno je bio razočaran činjenicom što nije ušao ni u najuži izbor za trenera godine u Francuskoj, uprkos tome što je njegov tim prvi na tabeli i što je u Euroligi bio treći.

U francuskom prvenstvu (LNB) prošle sedmice dijelile su se godišnje nagrade za postignute rezultate u toku regularne sezone.

Fantastični Victor Wembanyama potvrdio je svoju dominaciju osvojivši čak pet različitih nagrada, a šef stručnog štaba Choleta Laurent Vila proglašen je za trenera godine.

Srbijanski trener Saša Obradović smatra nepravednim što baš njemu nije pripala ova prestižna nagrada.

"Trebalo bi da razgovaramo o tome koliko se treneri cijene. Nisam bio ni blizu tome da budem trener godine u Francuskoj. Kako se to može objasniti. Prvi sam ja glasao za Vilu, ali da ne budem ni blizu? Šta je ovo? Kakvo je to ponašanje? Da li je zato što sam Srbijanac? Zašto me sklanjate sa strane? Ko može to da objasni? Nisam zaslužio ovo vež dvije godine u nizu“, rekao je razočarani Obradović.

Inače, on je sa svojim Monacom jučer savladao Barcelonu rezultatom 78:66 u utakmici za treće mjestu u Euroligi. Prethodno su u polufinalu nesretno poraženi od Olympiakosa.