Srbijanski stručnjak
3

Obradović: Između Dončića i Dražena ima sličnosti, ali Luka zna šta još treba promijeniti

Klix.ba
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski košarkaški trener Željko Obradović govorio je u razgovoru za As o onome šta može Luka Dončić (19), Realov igrač za kojeg se vjeruje da će ove godine biti prvi izbor drafta NBA lige.

Osvajač zlatne medalje s Evropskog prvenstva i stručnjak koji je pet različitih ekipa doveo do devet euroligaških naslova uporedio je Slovenca s Draženom Petrovićem.

"Dončić nema problema s igrom pod pritiskom. Djeluje kao da već 15 godina igra među elitom. Karijeru je započeo mlad, a ovo mu je već treća godina u Euroligi u kojoj se dokazuje kao igrač odluke. Vrlo je inteligentan. Ima sličnosti s Draženom, a možda ih se poredi jer su obojica mladi počeli pružati vrhunske partije. Petrović je bio drugačiji, a Luka mora biti poput njega. On vrlo dobro zna šta treba promijeniti da bi došao ondje gdje svi mi smatramo da bi se trebao nalaziti", kazao je Obradović.

Podsjetimo, Petrović je ostavio dubok trag u evropskoj, ali i NBA košarci gdje pod krovom dvorane Brooklyn Netsa visi njegov penzionisani dres s brojem 3.