359 koševa
1

Oboren je rekord All-Star utakmice, Dončić i Jokić pokazali potpunu nezainteresovanost

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Na NBA All-Star utakmici u Salt Lake Cityju, ekipa Giannisa Antetokounmpa pobijedila je ekipu LeBrona Jamesa rezultatom 184:175. Zanimljivo, u sinoćnjem meču u potpunosti su podbacili Luka Dončić i Nikola Jokić, očigledno neraspoloženi da učestvuju u ovoj manifestaciji.
Kao što i sam rezultat govori, igralo se vrlo otovreno s obje strane i bez previše napora u odbrani, a za MVP-a utakmice je proglašen igrač Bostona Jayson Tatum, koji je na kraju ubacio 55 poena i bio najefikasniji igrač All-Star utakmice.
Ujedno, ovaj košarkaš je oborio i rekord u All-Star utakmicama, a za tri poena je prebacio dosadašnji najbolji skor, koji je držao Anthony Davis.
Iako je kapiten i "prva faca" pobjedničke ekipe, Antetokounmpo je zabio samo prve koševe na utakmici, iznudio jedan prekršaj i izašao nakon samo 20 sekundi, jer je poznato da od ranije ima problema sa povredom desnog zgloba ruke.

Nikola Jokić i Luka Dončić, očigledno neraspoloženi da učestvuju u ovakvoj utakmici, ubacili su po četiri poena za poraženu ekipu, no nema sumnje da će već na narednim utakmicama za svoj Denver i Dallas pokazati koliko su zapravo dominantni u NBA ligi.

LeBronovu poraženu ekipu predvodio je Jaylen Brown, koji je na kraju ubacio 35 poena te tome dodao 14 skokova, Kyrie Irving je ubacio 32 poena, isto kao i Joel Embiid, dok je LeBron James meč završio na 13 ubačenih poena.