Incident prije finala
0

Šta su Lazarević i Nunnally rekli u policiji: Objavljen zapisnik nakon tučnjave igrača Zvezde i Partizana

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaši Crvene zvezde i Partizana Stefan Lazarević i James Nunnally su se sukobili uoči nedjeljne utakmice finala ABA lige.

Na kraju je Zvezda objavila saopštenje i fotografiju Lazarevića sa modricom i posjekotinom na licu da bi dva dana poslije objavljen policijski izvještaj nakon njihovog sukoba te izjave dvojice košarkaša.

Lazarević je istakao da ga je košarkaš Partizana prvo opsovao na engleskom jeziku i udario u predjelu lica.

"Dana 19. maja 2024. godine ja sam kao član Košarkaškog kluba Crvena zvezda došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 11:15 sati u Beogradsku arenu. Po dolasku u Beogradsku arenu sa timom sam otišao u svlačionicu kako bih se spremio za trening. Kada sam se spremio za trening, ja sam krenuo ka prostoriji gdje je smještena teretana, a ona se nalazila preko puta Zvezdine svlačionice.

Kada sam izašao iz svlačionice ja sam vidio da se ispred mene nalazi igrač KK Partizan James Nunnally koji je imao sa mnom sukob u toku utakmice na kojoj me je uhvatio za vrat. Isti je bio u društvu sa također igračem Partizana Jalenom Smithom. Ja sam se Nunnallyju obratio po imenu na engleskom jeziku, a zatim mu prišao i upitao ga također na engleskom jeziku: 'Da li je normalno da hvataš čovjeka za vrat za vrijeme utakmice?' na šta mi je on odgovorio: 'Da, jeste', a zatim je krenuo da psuje nešto na engleskom jeziku.

Izjava Stefana Lazarevića (Foto: Sport klub)
Izjava Stefana Lazarevića (Foto: Sport klub)

On je u jednom trenutku krenuo da uzmiče unazad jer smo bili relativno blizu licem u lice da bi on u jednom trenutku svojom desnom rukom udario mene u predjelu lica sa lijeve strane u predjelu lijevog oka, a ja sam ga potom uhvatio za vrat i oborio ga na pod. Dok sam ga držao za tijelo na podu, osjetio sam da me igrač Partizana Jalen Smith vuče oko struka kako bi nas razdvojio, a u tom trenutku su izletjeli ostali moji saigrači gdje su nas razdvojili.

Pošto su nas razdvojili, nije više bilo sukoba i svako je otišao u svoju svlačionicu. Ja sam poslije tog događaja odradio cijeli trening i nakon toga je došao klupski doktor Nebojša Mitrović koji mi je sanirao povredu na licu, a u međuvremenu se pojavila patrola policije. Ja sam po proceduri koju mi je naložila policija otišao u KBC Bežanijska kosa gdje sam izvršio potrebne preglede i dobio ljekarski nalaz", piše u policijskom zapisniku.

S druge strane Nunnally je poručio da je igrač Zvezde prvi krenuo na njega poslije čega ga je on instinktivno i u samoodbrani udario u lice.

"Dana 19. maja 2024. godine ja sam kao član Košarkaškog kluba Partizan došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 10:00 sati u Beogradsku areni. Sam trening je trajao oko sat i oko 11:00 sati poslije završetka treninga, ja sam se sa terena za košarku hodnikom uputio ka svlačionici. U jednom trenutku ja sam prolazio pored svlačionice košarkaša Crvene zvezde i tek što sam je prošao ispred mene je bio Jalen Smith na korak ili dva.

Kada sam prošao Zvezdinu svlačionicu čuo sam muški glas koji mi se obratio prijetećim tonom riječima na engleskom: 'What’s up!', te smo se Jalen Smith i ja instiktivno okrenuli i tada sam vidio da se radi o košarkaškom igraču Crvene zvezde Stefanu Lazareviću. Kada sam se okrenuo ka Stefanu, ja sam mu se upitno obratio rečima: 'Whats up?', a onda mi se Stefan na engleskom jeziku obratio riječima: 'What the fuck was that about last game?', a ja sam mu odgovorio riječima: 'What do you mean?' da bi Stefan zatim krenuo da mi prilazi i unosi mi se u lice.

Izjava Jamesa Nunnallyja (Foto: Sport klub)
Izjava Jamesa Nunnallyja (Foto: Sport klub)

Ja sam potom napravio korak unazad kako bih se povukao od njega da bi me nakon toga Stefan uhvatio svojom desnom rukom s prednje strane za vrat i tako me držao, da bi nakon toga krenuo da me udari u predjelu lica, ali sam se ja tijelom izmakao u stranu i svojom lijevom rukom sklonio njegovu desnu ruku sa vrata i instinktivno desnom rukom udario u predjelu glave.

Kako su mi patike bile odvezanih pertli, a vjerovatno sam se okliznuo na odložene upotrebljene peškire, ja sam pao na pod na desni bok pokušavajući da odmah ustanem, ali je Stefan odmah skočio na mene i rukom mi je gurao glavu prema podu. Kada me je Stefan napao, Jalen Smith je pokušavao s leđa da ga odvoji od mene, ali nije bio dovoljno snažan da to uradi u potpunosti da bi onda prišao Zvezdin igrač Trey Thompkins koji je pomogao Jalenu Smithu da ga u potpunosti odvoji od mene.

Uspio sam da ustanem i tada su prišli ostali igrači Crvene zvezde kako bi smirili cijelu situaciju", piše u policijskom zapisniku.