|

Obavljen žrijeb za prvenstvo BiH: Hoće li Igokea igrati domaću ligu?

Obavljen žrijeb za prvenstvo BiH: Hoće li Igokea igrati domaću ligu?
4
Piše: E. B.
2.10.2018. u 20:01
17
komentara
4

dijeljenja
Obavljen žrijeb za prvenstvo BiH: Hoće li Igokea igrati domaću ligu? Koliko će ekipa zaista igrati domaću ligu? (Foto: D. S./Klix.ba)
U prostorijama Košarkaškog saveza BiH danas je obavljeno izvlačenje parova za Ligu 12, no i pored toga još uvijek se ne zna koliko klubova i ko će igrati domaću ligu.
Takmičenje treba početi 13. oktobra, a danas je žrijebano takmičenje kao da u njemu igra 12 klubova. Ništa čudno, čini se na prvu. Pa gdje je onda problem?

Problem je u tome što Igokea ne želi igrati domaće prvenstvo zbog obaveza u ABA ligi.

Prema propozicijam koje su važile prošle godine, prvak ima pravo na to da bude oslobođen domaćeg takmičenja, odnosno njegovog prvog dijela, te da se priključi prvenstvu u Ligi 6. No, postoji jedan problem. Aktuelni prvak je Zrinjski.

Zrinjski je prihvatio igranje u Ligi 12 iako paralelno igra i ABA 2 ligu, baš kao i Spars.

Mostarcima i Sarajlijama igranje domaćeg prvenstva od početka ne predstavlja problem, ali ekipi iz Laktaša predstavlja.

Prema propozicijama, ukoliko Igokea odbije igrati takmičenje, te se u prva dva kola ne pojavi na parketu, automatski će biti izbačena u niži rang takmičenja. No, svi znamo da se to neće desiti. Pod "to" se, naravno, misli izbacivanje u niži rang.

Vidjet ćemo kako će se situacija odvijati, vremena je veoma malo.

U prvom kolu bi se trebali sastati: Sloboda - Bosna Royal, Student - Igokea, Bratunac - Kakanj, Široki - Vogošća, Mladost - Zrinjski, Spars - Gradina.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...