Završio u suzama
3

O'Neal potpuno shrvan zbog Bryanta: Prvo sam izgubio sestru, a sad i mlađeg brata

N. K.
Shaquille O'Neal (Foto: Screenshot)
Shaquille O'Neal (Foto: Screenshot)
Legendarni košarkaš Shaquille O'Neal ostao je šokiran pogibijom svog nekadašnjeg saigrača i prijatelja Kobea Bryanta, a o svemu je sada potpuno shrvan govorio u emisiji na TNT-ju.

"Nekoliko posljednjih mjeseci bilo je veoma teško za mene jer mi je umrla sestra. Na dan Kobeove pogibije bio sam u podrumu i vježbao sa sinom Shaqirom i nećakom Columbusom. Došao je zatim i drugi nećak u suzama i pokazao mi mobitel. Puknuo sam i vikao: 'Miči to od mene!' Živimo u svijetu gdje bilo šta može biti laž, ali onda sam počeo primati pozive i ta je vijest bila potvrđena", rekao je O'Neal pa nastavio:

"Takvu bol nisam osjetio već neko vrijeme. Imam 47 godina, izgubio sam dvije bake, sestru, a sad sam izgubio mlađeg brata. Bit ćemo povezani po onome što smo napravili. Često me pitaju za naš odnos, a ja kažem da je kao s Charlesom Barkleyjem. Imate dva jaka karaktera koji su krenuli svaki svojim putem, rekli neke stvari, ali nikad nisu izgubili poštovanje. Međutim, kad bismo se našli na terenu, mi smo pobjeđivali", podsjetio je Shaq.

Dvojac je bio posebno blizak s djecom jednog i drugog pa je Bryant O'Nealovom sinu Shareefu bio kao neki blizak rod.

"Bio je to trostruki ubod u moje srce. Nakon što sam se isplakao i smirio vratio sam se na internet i shvatio da je Rick Fox u helikopteru. Zovem ga, ne javlja se. I onda, posljednji udarac, njegova kćerka je bila u tom helikopteru. I Shareef je bio uništen, javio mi je da se dopisivao s Kobeom. Posljednji put smo razgovarali kad smo bili ovdje u Staples Centeru i rekao sam da postigne 50, on je postigao 60. Činjenica je da smo izgubili najboljeg Lakera i jednog od najboljih košarkaša svih vremena", rekao je za kraj O'Neal.