Igra brojki
13

O'Neal: Jokić bi zbog Goberta trebao imati ugovor od 600 miliona dolara

K. H.
Nikola Jokić šutira za tri poena preko Rudyja Goberta (Shaquille O'Neal u krugu) (Foto: EPA-EFE)
Nikola Jokić šutira za tri poena preko Rudyja Goberta (Shaquille O'Neal u krugu) (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Shaquille O'Neal opet je pronašao način da javno prozove centra Utah Jazza Rudyja Goberta rekavši da bi Nikola Jokić sa 38 ubačenih poena trebao imati ugovor od 600 miliona dolara.
Shaq je i nedavno govorio o ovom centru Utaha i čudio se kako to da jedan takav igrač ima ugovor od 205 miliona dolara, što je treći najveći ugovor u historiji NBA lige i najveći za jednog centra.

"Ne želim bilo koga mrziti, ali ovaj Gobertov ugovor bi trebao biti inspiracija za svu djecu. Imate prosjek od 11 poena u NBA ligi i dobijete ugovor od 200 miliona", rekao je O'Neal nedavno u podkastu "All Things Covered".

Poslije utakmice između Denvera i Dallasa, a u kojoj je srbijanski centar Nikola Jokić ubacio 38 poena, O'Neal se ponovo oglasio i još jednom potvrdio da ne može shvatiti odluku da se francuskom igraču ponude takvi uslovi.

"Ako za 11 poena dobijete 200 miliona, onda bi vam 38 poena trebalo donijeti 600 miliona? Zar ne?", rekao je O'Neal u odjavi meča.

Gobert je ove sezone odigrao ukupno osam mečeva i u prosjeku je postizao 13,9 poena uz 13 skokova po meču, popravivši tako generalni prosjek od 11,7 poena po meču i 11 skokova u 482 utakmice koje je odigrao u karijeri.