Pali Hawksi
40

Nurkiću nedostajao jedan skok za double-double učinak u novoj pobjedi Blazersa

Piše: N. K.
Jusuf Nurkić (Foto: Trail Blazers)
Jusuf Nurkić (Foto: Trail Blazers)
Košarkaši Trail Blazersa pobijedili su u Portlandu ekipu Atlanta Hawksa rezultatom 120:111 i tako potvrdili da je nedavni poraz od Oklahoma City Thundera bio sam izuzetak.

Sjajno su domaći počeli meč i već u prvoj četvrtini postigli su čak 40 poena. Ipak, Hawksi se bude u drugoj dionici, prave preokret i odlaze na odmor s jednim poenom prednosti.

U nastavku meča Blazersi nisu dopuštali nova opuštanja. Preokrenuli su brzo rezultat i potom konstantno održavali prednost sve do kraju pa su stigli do zaslužene pobjede.

C. J. McCollum je pružio fenomenalnu partiju s triple-double učinkom. Imao je 28 poena te po 10 skokova i asistencija. Podršku je imao u Sethu Curryju, koji je ubacio 22 poena.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je postigao 15 poena, a imao je i devet skokova te četiri asistencije za 33 minute provedene na parketu. Naš centar je imao i tri blokade te dvije ukradene lopte.

U poraženoj ekipi istakao se Trae Young, koji je postigao 30 poena te imao još i osam asistencija.

Blazersi su na četvrtom mjestu Zapadne konferencije s pobjedom više od trećeplasiranog Thundera, ali i s tri utakmice više odigrane. Hawksi su na 12. poziciji Istočne konferencije.

Tabela: