NBA
53

Nurkićevih 14 poena u trijumfu Blazersa, LeBron nadmašio Birda sa 60. triple-doubleom karijere

Piše: O. T.
Na trećem uzastopnom gostovanju Portland Trail Blazersi su zabilježili treću uzastopnu pobjedu, a ovaj put slavili su protiv Charlotte Hornetsa (93:91).

Nakon pobjeda protiv Miami Heata i Orlando Magica, Portland je savladao i Hornetse te stigao do treće pobjede u nizu, a sve su upisane u gostima.

Iako su Blazersi skoro cijelim tokom meča bili u prednosti koja je u posljednjoj četvrtini narasla na 16 poena razlike, na kraju su tijesno slavili sa samo dva poena razlike.

CJ McCollum je ubacio 25 poena za Blazerse, a odličan je bio i Damian Lillard s 18 poena, sedam skokova i 11 asistencija.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić ubacio je 14 poena i skupio pet skokova, a jedan od njegovih najboljih poteza na utakmici bila je blokada protiv Dwighta Howarda.

Prvi strijelac domaćeg tima s 23 ubačena poena bio je Nicolas Batum, dok je Howard meč završio s devet poena i 15 skokova.

Večer je obilježio LeBron James koji je imao učinak od 29 poena, 11 skokova i 10 asistencija čime je stigao do svog 60. triple-doublea u karijeri. James je tako nadmašio Larryja Birda na listi igrača s najviše triple-doublea u NBA ligi i zauzeo šesto mjesto na toj listi.

Zahvaljujući njegovoj predstavi Cleveland Cavaliersi su slavili kod kuće protiv Utah Jazza rezultatom 109:100.

Ovo je za 32-godišnjeg Jamesa peti triple-double u sezoni, odnosno treći u posljednja četiri meča.