NBA
100

Nurkićevih 13 poena u novoj pobjedi Portlanda koji je preuzeo lidersku poziciju na Zapadu

Piše: K. H.
Ekipa Portlanda upisala je 11. pobjedu u ovoj sezoni savladavši Washington rezultatom 119:109 na gostujućem terenu te su ovim trijumfom stigli na prvu poziciju Zapadne konferencije.

Portland je bolje otvorio meč i nakon prve četvrtine imali su sedam poena prednosti (32:25), da bi do poluvremena Nurkić i ekipa odigrali još bolje, u potpunosti su zaustavili napad Wizardsa i nakon prvog poluvremena imali su prednost od 21 poena razlike (41:62).

Već tada je bilo jasno da će Portland upisati novu pobjedu, a do kraja meča Trail Blazersi su kontrolisali prednost i ostvarili 11. pobjedu u ovoj NBA sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Lillard koji je ubacio 40 poena, a pratio ga je McCollum koji je dodao 25. Bh. košarkaš Jusuf Nurkić za 31 minutu na terenu postigao je 13 poena, a imao je 14 skokova, osam asistencija i jednu blokadu.

Važnu pobjedu na gostujućem terenu ostvarili su LA Lakersi koji su bili bolji od Miamija rezultatom 113:97 uz sjajnu partiju LeBrona Jamesa koji je postigao 51 poen, a imao je i osam skokova i tri asistencije.

Dok Portland u Zapadnoj konferenciji bilježi pobjede, kriza u Golden Stateu postaje sve veća. Aktuelni prvak koji u posljednje vrijeme igra neprepoznatljivo loše, poražen je od San Antonija rezultatom 104:102. Aldridge je nosio Spurse do pobjede sa 24 poena, a pratio ga je DeRozan koji je ubacio 20 i Gay sa 19 poena. U redovima aktuelnog prvaka najviše poena postigli su Durant (26) i Thompson (25).

Tabela:

Rezultati by SofaScore