Košarka
45

Nurkićeva i Teletovićeva ekipa poražena u oproštajnoj utakmici Ivana Opačka u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici večeras je odigrana revijalna utakmica Crnih i Crvenih povodom oproštaja od profesionalnog bavljenja košarke Zeničanina Ivana Opačka.

Ekipu Crnih predvodili su Nurkić i Teletović kao najbolji košarkaši. Već u prvoj minuti susreta Teletović je pogodio za tri poena, što je publika nagradila gromoglasnim aplauzom.

U prvoj četvrtini ekipa Crvenih predvođena Emirom Preldžićem uspjela je povesti sa osam poena prednosti (36:44), a u drugoj četvrtini Crni su uspjeli smanjiti rezultatski zaostatak na dva poena (72:74).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala Crvenima, iako je Crnima svoj doprinos dao i Nurkić koji je prvi put ušao u igru. Nakon niza pokušaja da se sa tri poena upiše u listu strijelaca, Nurkić je pogodio tek iz četvrtog puta, što je izazvalo ovacije u Gradskoj areni u Zenici. Treća dionica je završena rezultatom 101:122. Iako je posljednja četvrtina pripala Crnima, zbog rezultatske prednosti iz treće dionice slavili su Crveni rezultatom 144:153.

Za ekipu Crvenih nastupali su: Opačak, Preldžić, Kuzmić, Alibegović, Dedić, Bašić, Alihodžić, Mulić, Hodžić, Kaknjo, Alić, Jovanović, Hajrić, Bajramović, Rizvić H, Rizvić R, Čejvan, Delić, Radan, Begagić i Merdanović.

Za ekipu Crnih nastupali su: Barač, Križanović, Milenković, Hodžić, Milinović, Vilić, Avdibegović, Preljević, Durmo, Bilić, Ibrahimkadić, Mešinović, Burko, Varupa, Bajramović H, Bajramović B, Gradaščević, Fajković, Smajlagić, Nurkić i Teletović.

Ivan Opačak večeras je posljednji put nastupio u dresu zeničkog Čelika, a odziv košarkaških zvijezda govori o njegovom doprinosu ovom sportu. U znak zahvalnosti Opačku su danas u Areni uručeni prigodni pokloni Košarkaškog kluba "Vukovi" i zeničkih Robijaša.