Šokiran zbog povrede
62

Nurkićev trener Terry Stotts jedva govorio na konferenciji poslije meča

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Po završetku meča između Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa novinarima su se obratili treneri obje ekipe, a posebno emotivan je bio trener Portlanda Terry Stotts u trenucima kada je komentirao povredu bh. reprezentativca Jusufa Nurkića.

Ekipa Portland Trail Blazersa je nakon produžetaka savladala Brooklyn Netse rezultatom 148:144, a samo dvije minute i 22 sekunde prije kraja Jusuf Nurkić, jedan od najboljih igrača Portlanda ove sezone, je pao na parket i pri tome slomio lijevu nogu.

Na konferenciji za medije po okončanju meča posebno emotivan je bio trener Portlanda Terry Stotts koji je jedva smogao snage da izgovori nekoliko riječi o stravičnoj povredi bh. reprezentativca.

"Jusuf je nakon povrede odvezen u bolnicu. Nemam puno toga da kažem", kratko je rekao Stotts tokom obraćanja novinarima.

Jusuf Nurkić je ove sezone jedan od najboljih pojedinaca u redovima Portland Trail Blazersa, a zanimljivo je istaći da ova ekipa u prosjeku postiže 9,9 poena više u trenucima kada je bh. reprezentativac u igri. Prema nekim statistikama, Nurkić je i najbolji igrač Portlanda u proteklih 18 godina.