Veliki Carmelo Anthony
10

Nurkićev saigrač nakon 15 godina slave "sve izgubio": Bio sam slomljen i na samom dnu

K. H.
Carmelo Anthony (desno) (Foto: EPA-EFE)
Carmelo Anthony (desno) (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš Portlanda Carmelo Anthony 15 godina je bio zvijezda NBA lige, a onda je preko noći sve to izgubio i u potpunosti pao u drugi plan u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, zbog čega mu je, kako kaže, bilo veoma teško.

On je gostujući u podcastu Uninterrupted iskreno govorio o sebi i svojoj karijeri, a kaže da je emotivno nakon svega bio na samom dnu i da je potpuno sam morao da se vrati na nivo na kojem je danas, što je bilo jako teško.

"Emotivno sam bio na samom dnu i morao sam se ponovo izgraditi, potpuno sam, da bih danas bio tu gdje jesam i mogao vam pričati ovu priču. Ova sezona će zbog toga biti jedno od najvažnijih poglavlja bilo koje priče koju ću ikada ispričati", rekao je 35-godišnji Anthony.

Također, on je između ostalog rekao da prelazak u Oklahomu nije bio toliko loš potez te da ni danas ne zna zbog čega taj odnos nije najbolje funkcionisao.

"U jednom trenutku sam bio u New Yorku, All-star igrač koji je zabijao 22,23 poena po utakmici, nosio sam se sa svim problemima van terena, organizacijom u klubu... Nakon toga, trejdovali su me u Oklahomu, a tamo mi se zapravo i sviđalo i zaista ne znam zbog čega to nije funkcionisalo. Onda sam otišao u Houston, prvi put u životu sam ulazio s klupe i prvi put sam u svojih 15 godina karijere odigrao 10 utakmica. To je bio veliki pad za mene, emotivno i mentalno, čak i duhovno, mislim da niko ne bi shvatio šta sam prošao u tom periodu da bi bio danas, tu gdje jesam. Sumnjao sam u sebe i želio odustati", kaže popularni "Melo".

Carmelo Anthony je do prekida sezone u NBA ligi u prosjeku postizao 15,3 poena po utakmici, a toj statistici dodao je 6,3 skokova u posjeku i 1,6 asistencija po utakmicama.