Velika razmjena
40

Nurkićev saigrač CJ McCollum nakon gotovo 10 godina napustio Portland

N. K.
CJ McCollum i Jusuf Nurkić (Foto: Instagram)
CJ McCollum i Jusuf Nurkić (Foto: Instagram)
Četiri NBA ekipe tokom dana napravile su dvije velike razmjene košarkaša, a međusobno su mijenjali Portland i New Orleans, odnosno Indiana i Sacramento.
CJ McCollum, saigrač našeg Jusufa Nurkića i igrač koji je godinama uz Damiana Lillarda bio vođa ekipe na parketu, napustio je Portland.
McCollum nastavlja karijeru u New Orleansu nakon gotovo 10 deset sezona koliko je proveo u ekipi koja je stalno igrala play-off Zapadne konferencije NBA lige.

Prema New Orleansu idu i Larry Nance jr. te Tony Snell, dok je Portland zauzvrat dobio Josha Harta, Nickeila Alexander-Walkera, Tomaša Satoranskog i Didija Louzadu uz jedan izbor prve runde i dva izbora druge runde drafta.

Indiana i Sacramento su razmijenili veliki broj igrača pa će tako Domantas Sabonis, sin legendarnog litavskog centra Arvidasa, nastaviti karijeru u Sacramentu.

Pacersi su na Zapad poslali još Jeremyja Lamba i Justina Holidaya, dok je Sacramento u Pacerse poslao odlična dva igrača Buddyja Hielda i Tyresea Haliburtona uz iskusnog centra Tristana Thompsona i jedan izbor druge runde drafta.