Poraz Sunsa
0

Nurkić zbog povrede napustio parket krajem druge četvrtine, iz Phoenixa objavili o čemu se radi

E. K.
Josh Okogie i Jusuf Nurkić (Foto: Screenshot)
Josh Okogie i Jusuf Nurkić (Foto: Screenshot)
Centar Phoenix Sunsa Jusuf Nurkić napustio je utakmicu protiv Houston Rocketsa tokom druge četvrtine i to nakon što ga je povrijedio saigrač Josh Okogie.

Do kraja utakmice nije ulazio u igru, a nakon susreta Phoenix je objavio da je bosanskohercegovački centar doživio uganuće vrata.

Inače, utakmicu je okončao sa sedam poena te deset skokova i četiri asistencije za 17 minuta provedenih na parketu prije nego li je doživio povredu.
Dodajmo da su Sunsi poraženi u ovom susretu rezultatom 118:109, a Rakete je do trijumfa vodio Green sa 34 poena, devet skokova i četiri asistencije dok je VanVleet dodao 24 uz 11 asistencija i pet skokova. Sengun je susret završio sa 21 poenom, deset skokova i dvije asistencije, a Smith Jr. je dodao 14 uz pet skokova. Još je dvocifren bio Brooks sa 11 poena, šest skokova i tri asistencije.

Kod Sunsa najbolji je bio Durant sa 30 poena, devet skokova i dvije asistencije dok je Booker dodao 24 uz pet asistencija i dva skoka, a još je dvocifren bio O'Neale sa 20 poena, deset skokova i dvije asistencije.