Novi poraz Phoenixa
41

Nurkić zakucan za parket nakon udarca Embiida, ipak je uspio pružiti solidnu partiju

D. P.
Trenutak kada je Nurkić dobio žestok udarac  (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Nurkić dobio žestok udarac (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je solidnu partiju za svoje Phoenix Sunse, ali je njegov tim doživio poraz od Philadelphije rezultatom 100:112.

Prvi današnji meč programa NBA lige donio je sjajan duel Philadelphije i Phoenixa, a tu smo na terenu vidjeli i našeg Jusufa Nurkića koji će današnji meč pamtiti i po udarcu u lice kojeg je dobio.

Nurkić je solidno počeo meč i imao je devet poena u prvom poluvremenu, no dobio je lakat u lice od Joela Embiida zbog kojeg je morao na klupu. Ukazala mu se pomoć, a u nastavku je smogao snagu i nastavio.

Za 22 minute Nurkić je stigao nadomak double-double učinka s 11 poena, devet skokova i pet asistencija.

Što se tiče samog meča, 76ersi su imali prednost od samog starta pa do kraja meča, uz trenutke u kojima su se gosti vraćali, ali nisu mogli do preokreta.

Embiid je bio najefikasniji u pobjedničkom timu s 26 poena, dok je jedan manje dodao Kelly Oubre. Kod Phoenixa Kevin Durant je postigao 31 poen, a dvocifren je bio i Erick Gordon s 13.

To je za Phoenix četvrti poraz u šest utakmica i sigurno nije zadovoljavajući start za tako ambicioznu ekipu. S druge strane, Philla ima četiri pobjede i samo jedan poraz.