NBA liga
2

Nurkić upisao novi double-double učinak, a Portland šesti uzastopni poraz

N. K.
Nurkić ne može sam (Foto: Twitter)
Nurkić ne može sam (Foto: Twitter)
Košarkaši Orlando Magica pobijedili su u Portlandu ekipu Trail Blazersa rezultatom 113:95 te su im tako nanijeli šesti uzastopni poraz.

Orlando je bolje otvorio meč, a posebno su ubitačni bili u drugoj četvrtini pa i nije iznenađenje velika prednost od 13 poena razlike na kraju prvog poluvremena (47:62).

Blazersi se bude u trećoj dionici te dovode utakmicu u egal. I kada se očekivalo da ćemo gledati uzbudljivu završnicu, Blazersi su ponovo pali pa je Orlando bez puno problema ostvario pobjedu.

Najefikasniji kod Orlanda bio je Anthony s 23 poena, dok su Carter i Okeke dodali po 18. Simons je bio najefikasniji kod Portlanda s 19 poena, a dobru partiju pružio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Naime, naš košarkaš je na parketu proveo 34 minute i za to vrijeme ostvario novi double-double učinak od 14 poena i 11 skokova. Tome je dodao i četiri asistencije.

Orlando se nalazi na pretposljednjoj poziciji Istočne konferencije NBA lige s 13 pobjeda i 43 poraza, dok je Portland na 11. mjestu Zapasa s omjerom 21:34.

Tabela: