Utakmica visokog rizika
59

Nurkić se uključio u raspravu o sigurnosti igrača Reala u Beogradu: Pročitajte šta je napisao za Grobare

E. B.
Nakon što se sinoćnja utakmica između Reala i Partizana završila masovnom tučnjavom na terenu, utakmica u Beogradu 2. maja spada u grupu onih visokog rizika.
Najvatreniji navijači Partizana Grobari će sasvim sigurno napraviti paklen doček košarkašima Reala, a posebno glavnim akterima tučnjave.

Čak je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa dobio brojne prijetnje smrću, te sasvim sigurno košarkašima Reala neće biti ugodno doći u Beograd.

Reakcije na sinoćnju tučnjavu stižu sa svih krajeva svijeta, a u raspravu se uključio i Jusuf Nurkić.

Najprije je jedan od najboljih bekova u Evropi Erick McCollum, stariji brat Nurkićevog saigrača CJ-a McColluma, napisao da je najpametnije igračima Reala da ne napuštaju hotel kada stignu u Beograd, a na to je najprije odgovorio Will Clyburn, ponajbolji igrač još uvijek aktuelnog prvaka Anadolu Efesa.

"Čoveče, nema šanse da će oni željeti ići tamo", napisao je Clyburn.

Potom je svoj komentar na McCollumovu tvrdnju ostavio i Nurkić.

"Haha, zabavan si, brate, ali Partizanovi navijači su klasa. Ali ovo je zaista nesretna situacija, nadam se da niko nije ozbiljno povređen", dodao je Nurkić, nakon čega se i brat njegovog najboljeg prijatelja iz Portlanda složio da su Grobari fantastični navijači, ali je i ostao pri svom stavu da igrači Reala moraju biti izuzetno oprezni u Beogradu.

Podsjetimo, Nurkić je u više navrata hvalio Grobare i ne krije da mu je Partizan jedan od nadražih klubova.

Podsjetimo, treća utakmica se igra 2. maja u Beogradu. Eventualna četvrta bi se igrala 4. maja u Beogradu, a eventualna odlučujuća peta bi bila odigrana 9. maja u Madridu.