Nakon što je čuo vijest
476

Nurkić pružio podršku pretučenim povratnicima kod Višegrada: Svi smo mi Fadil i Ajša Memišević!

E. B.
Jusuf Nurkić (Foto: Instagram)
Jusuf Nurkić (Foto: Instagram)
Nakon što su jučer brutalno pretučeni i opljačkani povratnici Fadil i Ajša Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, podršku im je pružio najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić.
Ono što je za sada poznato da se napad na povratnike u Omeragićima kod Višegrada dogodio preksinoć od strane nepoznatog napadača koji je bio maskiran, a nije poznato da li je imao pomagače.

Fadil i Ajša su u osmoj deceniji života, a u blizini nije bilo drugih povratnika.

Nurkić se, nakon što je čuo za ovu vijest, oglasio na Facebooku.

"Svi smo mi Fadil i Ajša Memišević! Razni duduci šalju teške poruke, na žalost koliko moraš biti jadan da pretučeš Fadila i Ajšu koji su u osmoj deceniji života!", napisao je Nurkić a potom citirao izjavu s portala Klix.ba koju je dao Fadilov i Ajšin bliski rođak i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad Bilal Memišević.

"Oni su napadnuti prvi dan ramazana, unakaženi, kuća prevrnuta. Oni se nisu mogli ni braniti. Napadom na njih šalje se poruka onima koji su u njihovom statusu, pa zato treba razumjeti i uznemirenost povratnika", izjavio je Memišević.

"Vidjet ćemo da li će biti medijski ispraćeno i da li će iko odgovarati!", dodao je Nurkić na kraju svog statusa na Facebooku.