Potpuno oporavljen
203

Nurkić potvrdio datum povratka na parket: Spreman sam pomoći svom timu

N. K.
Foto: Portland Trail Blazers
Foto: Portland Trail Blazers
Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić, koji je nakon teške povrede noge bio van parketa gotovo godinu, rekao je za Yahoo Sports da će svoj debi u sezoni imati 15. marta protiv Houston Rocketsa.

"Spreman sam pomoći svom timu u play-offu. Vrijeme je", rekao je Nurkić.

Bh. košarkaš je 25. marta prošle godine doživio prijelom lijeve tibije i fibule u utakmici regularnog dijela sezone protiv Brooklyn Netsa. Bila je to jedna od najgrubljih povreda koja se vidjela na košarkaškim terenima nakon što je nespretno doskočio dok je pokušavao uhvatiti ofanzivni skok.

Nurkić se 23. januara vratio treniznima, a uskoro se vraća i u akciju sa saigračima.

"Radio sam žestoko kako bih se vratio i pomogao timu, ali brzina igre će praviti probleme. Neću moći igrati 40 minuta. Ali za mene, mentalno, ovo će dosta značiti prije potpunog povratka. Fizički, dobro sam. Zadovoljan sam kako ide moj oporavak. Nikad nisam sumnjao da ću se vratiti, ali morao sam biti 100 posto siguran. Jedva čekam 15. mart", dodao je Nurkić.

Prošle sezone, Nurkić je prosječno ostvarivao 15,6 poena i 10,4 skoka. Igrao je vitalnu ulogu u pomaganju Blazersa da dođu do konferencijskog finala prvi put u posljednjih 19 godina.