NBA
15

Nurkić postigao 15 poena u porazu Portlanda od Washingtona pa se povrijedio

Piše: K. H.
Bh. košarkaš Jusuf Nurkić postigao je 15 poena u porazu Portlanda na domaćem terenu protiv Washingtona rezultatom 106:92, a on je zbog povrede zgloba igru napustio šest minuta prije kraja utakmice.

Trail Blazersi su bolje otvorili meč te su u uvodnim minutama imali prednost, ali su Wizardsi pred kraj prvog poluvremena okrenuli rezultat te su nakon 24 minute igre imali prednost od 14 poena razlike.

U nastavku meča gosti su nastavili dobru igru te su kontrolisali ostvarenu prednost zahvaljujući kojoj su na kraju upisali pobjedu, a najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Beal koji je meč završio s 51 ubačenim poenom. U redovima Portlanda najviše poena postigao je Lillard (30), dok je Jusuf Nurkić za 28 minuta na terenu postigao 15 poena uz dvije asistencije i devet skokova.

Bh. košarkaš igru je napustio šest minuta prije kraja utakmice nakon što je poslije jedne blokade nezgodno doskočio i povrijedio zglob, a teren je napustio s bolnom grimasom na licu te nije poznato da li će biti spreman za sljedeći meč protiv Houstona u subotu.

Oklahoma je na domaćem terenu na krilima sjajnog Westbrooka slavila protiv Utaha rezultatom 100:94, a ovo je za Thundere bila treća uzastopna pobjeda. Pored Westbrooka, u ekipi Oklahome istakli su se George i Adams koji su postigli 21, odnosno 20 poena.

U prvom meču večeri Toronto je na svom svom parketu slavio protiv Phoenixa rezultatom 126:113, a u pobjedničkoj ekipi istakli su se DeRozan i Lowry koji su postigli po 20 poena, dok je u poraženoj ekipi Booker meč završio s 19 ubačenih poena.