Za kanal Portlanda
279

Nurkić o oporavku nakon teškog loma noge: Još uvijek sam mlad, ustat ću i biti još jači

Klix.ba
Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić trenutno je u procesu rehabilitacije nakon što je 26. marta tokom utakmice protiv Brooklyn Netsa doživio lom noge, a on je rekao da se trenutno osjeća dobro i da razmišlja pozitivno.

Centar Trail Blazersa je slomio obje potkoljenične kosti lijeve noge u meču protiv Brooklyna, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu gdje su ga ljekari uspješno operisali.

U razgovoru za zvanični kanal Portlanda, Nurkić je rekao da se sve dešava s razlogom i da će nakon svega izaći još jači.

"Sve se dešava s razlogom i zbog toga se ne želim osvrtati previše na ono što je bilo. Još uvijek sam mlad, trenirao sam puno tokom svoje karijere kako bih došao do ovoga što sam sada, ali bez obzira na sve, ustat ću i bit ću još jači. Takav je moj mentalitet", kazao je, između ostalog, trenutno najbolji bh. košarkaš.

On je kazao da oporavak teče dobro, da iz dana u dan napreduje i da je najbitnije razmišljati pozitivno.

"Idem dan po dan. Osjećam se dobro i najbitnije je razmišljati pozitivno", rekao je Nurkić.

Nurkić je dobio ogromnu podršku navijača, svog kluba, saigrača, ljubitelja košarke iz BiH i cijelog svijeta.

"Hvala svima koji su me kontaktirali, poželjeli mi sve najbolje i molili se za mene nakon povrede. Veoma cijenim podršku", rekao je Nurkić.

Još uvijek je rano za prognoze kada bi se Nurkić mogao vratiti na parket, a ovakve povrede zahtijevaju pauzu od najmanje sedam mjeseci te bismo Jusufa mogli gledati na parketu krajem ove ili početkom iduće godine.