Finalni test
19

Nurkić "nokautiran" u pripremnoj utakmici, odigrao odličan meč i pored Portlandovog debakla

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su odigrali posljednju pripremnu utakmicu u NBA predsezoni, a doživjeli su težak poraz od aktuelnog prvaka Golden State Warriorsa rezultatom 131:98.

Prva četvrtina bila je vrlo efikasna i protekla je u izjednačenoj igri s obje strane, a na kraju je Golden State imao blagu prednost od 35:34. Do poluvremena su aktuelni prvaci zaigrali nešto bolje pa su na pauzu otišli s vodstvom od 12 razlike (68:56).

Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj je Golden State u potpunosti razbio Portland rezultatom 35:15, čime su došli do ubjedljive prednosti koju su rutinski sačuvali do kraja meča i u konačnici slavili rezultatom 131:98.

Najefikasniji igrači na meču su bili JaMychal Green i Moses Moody koji su ubacili po 20 poena, dok je u redovima Portlanda najefikasniji bio Kanađanin Shaedon Sharpe koji je ubacio 17 poena.

Naš Jusuf Nurkić na parketu je proveo 17 minuta, a u tom periodu ubacio je odličnih 16 poena te dodao četiri skoka i jednu asistenciju.

Sredinom druge četvrtine, Nurkić je dobio nezgodan udarac laktom u lice od Wisemana, nakon čega je pao na parket, no srećom sve je prošlo bez težih posljedica pa se ubrzo podigao i šutirao slobodno bacanje.

Prvi meč u novoj sezoni Portland će igrati u noći sa 19. na 20. oktobar i to protiv Sacramenta u gostima, a nakon toga ih očekuje duel protiv Phoenixa na domaćem parketu.