Bh. košarkaš zagonetan
21

Nurkić: Ne znam još uvijek kad ću se vratiti, Hezonja je najveći talent nakon Dražena

N. K.
Jusuf Nurkić (Foto: Portland Trail Blazers)
Jusuf Nurkić (Foto: Portland Trail Blazers)
Reprezentativac BiH i košarkaš Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić pojavio se na konferenciji za medije te govorio o svom oporavku od povrede noge, ali i o prijateljstvu s Mariom Hezonjom, koji mu je ovog ljeta postao saigrač.

"Povrede su dio sporta, tako da je to i dio posla. Mnoge stvari ne možete kontrolisati, a povrede su samo jedan dio. Sve o čemu se brinem je kako ću se vratiti. A vratit ću se, kad se vratim. Jednog dana. Posljednje o čemu razmišljam je kada ću se vratiti", rekao je Nurkić.

Bh. košarkaš je dio svoje konferencije posvetio Hezonji i spomenuo kako su u Zagrebu živjeli u susjednim zgradama.

"Pokušao sam ga dovesti i prošle godine, ali on je imao svoje planove, želio je drugo iskustvo. Pokušao sam mu objasniti šta se tu događa i rekao mu da ima veliku šansu biti važan dio ekipe ako je spreman doći. Poznajem ga, svi u njegovoj i mojoj zemlji znaju da je jedan od najvećih talenata nakon Dražena", rekla je popularna Bosanska zvijer.

Nurkića su novinari pitali i pomaže li Hezonji i da se igrački uklopi u ekipu.

"Pomažem mu u traženju kuće, kuhara i sličnih stvari. Međutim, na terenu će mu pomoći samo to što bi trebao imati mjesto u stalnoj rotaciji od devet igrača. U NBA ligi to je imao samo možda u posljednjih pola sezone u Orlandu", zaključio je Nurkić.