Rasprava na X-u
142

Nurkić nastavio prozivati Shaqa, Jusufov trener preuzeo krivicu za sve

E. B.
Jusuf Nurkić i Shaquille O'Neal
Jusuf Nurkić i Shaquille O'Neal
Nastavio se "rat" između Jusufa Nurkića i legendarnog Shaquillea O'Neala, a ovaj put najbolji bosanskohercegovački košarkaš je ponovo na društvenoj mreži X ponovio da Shaq "priča gluposti".
Podsjetimo, prošle sedmice jedan od najboljih centara u historiji se obratio Nurkiću i nazvao ga mekušcem zbog navodnog razmišljanja o tuženju Dramonda Greena koji ga je krajem prošle godine nokautirao tokom utakmice i zaradio suspenziju na 12 utakmica.

"Prema pisanju NBC-ja, ne znam je li istina ili ne, ali želim se obratiti Jusufu Nurkifu, Nurkiću... kako god se zvao. Priča se o podizanju prijave protiv Draymonda Greena. Imam problem s tim jer to samo pokazuje kakav si mekušac. Uništit ćeš sve ono što sam ja napravio od visokih košarkaša. Razlog što te je Draymond udario je taj što zna da mu nećeš uzvratiti. Mekušac si što si uopšte pomislio da podigneš tužbu. Ovo je nešto što bih ti rekao i u lice. Ne možeš tužiti nekoga, samo moraš podići svoje veliko dupe i nekom uzvratiti udarac. Šta misliš o tome, mekušcu?", poručio je tada Shaq Nurkiću.

Nurkić je poručio da to nije istina, a sada se Jusuf ponovo oglasio nakon što je na Youtube kanalu PHNX Sports objavljen prilog u kojem je voditelj stao na Nurkićevu stranu.

U prilogu se navodi kako Shaq ima doktorat, ali da ga ljudi više ne trebaju zvati doktorom jer nije provjerio činjenice, a to su da Nurkić nikada nije najavio podizanje tužbe protiv Greena, da Shaq nije bio opasan momak na parketu već da je udarao ljude s leđa, dok se Nurkić direktno sukobio s košarkašem Miamija Tylerom Herroom.

Nurkić je objavio snimak tog priloga i napisao:

"Najluđe je što je rekao je da nije siguran je li to istina, ali da želi da kaže nešto o tome... Totalna glupost i neistina što je rekao!", napisao je Nurkić i još jednom se obratio Shaqu imenom "Shaqilović", te mu tako uzvratio na to što je O'Neal njega zvao prezimenom "Nurkif".

No, najzanimljivija stvar koja se desila je da je za svu zbrku krivicu na sebe preuzeo Nurkićev trener Frank Vogel.

"Priznaću da sam se našalio sa Shaqilovićem i rekao mu da će Nurkić tužiti Draymonda. Nisam mislio da će mi Shaqilović povjerovati i javno govoriti o tome. Ljudi, žao mi je", napisao je trener Phoenixa na Nurkićevu najnoviju objavu na X-u.