Ubitačan i skroman
373

Nurkić nakon uništavanja Rocketsa: Ne brinem previše o statistici već samo o pobjedama

Piše: N. K.
Jusuf Nurkić (Foto: NBA)
Jusuf Nurkić (Foto: NBA)
Košarkaši Trail Blazersa pobijedili su u Portlandu ekipu Houston Rocketsa rezultatom 110:101, a najefikasniji i najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je fenomenalni bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Naš centar je ostvario double-double učinak s 25 poena i 15 skokova, a tome je dodao i tri asistencije. Sve to je postigao za svega 31 minutu provedenu na parketu.

Nakon utakmice bio je raspoložen za izjavu, ali još jednom pokazao veliku skromnost unatoč fenomenalnoj formi. Upravo su to izdvojili na klupskoj Twitter stranici Blazersa.

"Izgubili smo jučer i imali smo veliki motiv da na domaćem terenu pobijedimo. Srećom, u tome smo i uspjeli. Dobro se osjećam. Inače se previše ne brinem o statistici već samo o pobjedama. Trener je vjerovao u mene i ja sam mu se odužio. Na kraju je pobjeda, pobjeda. Ne znam da li igram najbolju košarku u karijeru. Znam da se osjećam najbolje dosad u karijeri i odlično mi je u Portlandu. Volim sve u njemu", rekao je Nurkić.

Priliku za nastavak odličnih partija Nurkić će imati već u utorak, kada Blazersi opet na svom parketu dočekuju New York Knickse.