Susret u 21 sat
196

Nurkić najavio utakmicu s Mađarima: Nadamo se da ćemo dati sve od sebe

E. B.
Jusuf Nurkić (Foto: Screenshot)
Jusuf Nurkić (Foto: Screenshot)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u poljskim Gliwicama protiv Mađarske igrati odlučujuću utakmicu za plasman u polufinale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske.

Nakon što su naši košarkaši pobjedili Portugal rezultatom 84:75, te izgubili od domaćina Poljske 85:76, jasno je da ih samo pobjeda vodi u polufinale.

No, čak ni u slučaju pobjede Portugala protiv Poljske i našeg trijumfa nad Mađarskom, ni tada ne bismo bili sto posto sigurni jer bi se gledala koš razlika između Poljaka, Portugalaca i nas.

Današnju utakmicu kratko je najavio najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

"Poznajemo njihovu ekipu iz prošle godine, malo doduše drugačiju, ali smo svjesni šta oni mogu. Dat ćemo sve od sebe. Razumijemo kakve su okolnosti bile jučer i prekjučer i sve te dane koje smo tu, ali se nadamo da ćemo dati sve od sebe i u to smo sigurni", poručio je Nurkić.

Podsjetimo, ukoliko naša reprezentacija zauzme jedno od prva dva mjesta na turniru u Gliwicama, plasirat će se u polufinale gdje će ući i dvije najbolje ekipe iz grupe A u kojoj su Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija.

Mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre će dobit će samo ekipa koja osvoji turnir.

Susret Bosna i Hercegovina - Mađarska igra se večeras u 21 sat u poljskom gradu Gliwice. Televizijskog prijenosa utakmice nema, ali je osiguran tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.