Bosnian Beast
130

Nurkić među pet NBA igrača koji su snažniji od LeBrona Jamesa

Klix.ba
Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić
LeBron James se smatra jednim od najsnažnijih košarkaša u NBA ligi, koji se mogu nositi sa svim ostalim košarkaškim gorostasima svijeta, međutim, sajt fadeawayworld.com je izdvojio petoricu košarkaša koji su snažniji čak i od njega. Listu predvodi bh. reprezentativac i igrač Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić.

Jusuf Nurkić je poznat pod nadimkom "Bosnian Beast" (Bosanska zvijer) zbog njegove snage. To je nešto što je naslijedio od oca, koji je također visok i veoma snažan.

Danas se u NBA ligi nosi s nekim od najsnažnijih igrača svijeta, a pomenuti sajt navodi da bi savladao LeBreona i cijelu petorku Cavaliersa s lakoćom.

Steven Adams (Foto: AFP)
Steven Adams (Foto: AFP)

Steven Adams je dio ogromne porodice, a sva njegova braća su sportisti. On igra i ragbi i definitivno se zna izboriti za sebe, jer nije lako odrasti u tako velikoj porodici. Mladi centar s Novog Zelanda je izuzetno snažan, iako to ne pokazuje baš često. Ipak, poznat je po tome što je izuzetno snažan u odbrani.

DeMarcus Cousins (Foto: AFP)
DeMarcus Cousins (Foto: AFP)

DeMarcus Cousins izgleda više kao igrač američkog fudbala nego kao košarkaš. Veoma je snažan, a mnoge plaši i njegova nezgodna narav. Jednako je opasan na terenu i izvan njega. Cousins se ne plaši nikoga, pa ni LeBrona Jamesa, a njegova odlučnost da pobijedi i tendencija da izgubi koncentraciju i pretjerano reaguje su itekako istaknuti.

Marcin Gortat (Foto: AFP)
Marcin Gortat (Foto: AFP)

Marcin Gortat ima nadimak koji ga u potpunosti opisijue, a to je "The Polish Hammer", odnosno "Poljski čekić". Poznat je kao oštar igrač koji postaje opasan ako mu se unesete u lice ili se sukobite s njegovim saigračem. Gortat je nekada bio bokser, a danas nije jedan od igrača koji padaju kada ih protivnik oštro faulira, nego odmah kreće u kontranapad.

James Johnson (Foto: AFP)
James Johnson (Foto: AFP)

James Johnson naprosto uživa u "razbijanju lobanja i prašenju du*eta", a posjeduje i crni pojas u mješovitim borilačkim vještinama. Također, optužen je za nasilje u porodici i definitivno nije čovjek s kojim se treba "kačiti".