NBA
4

Nurkić i Portland podbacili, raspoložena Utah bez problema pobijedila Trail Blazerse

Piše: K. H.
Jusuf Nurkić (Foto: AFP)
Jusuf Nurkić (Foto: AFP)
Bh. košarkaš Jusuf Nurkić nije se dobro proveo na božićnom izdanju NBA lige, a njegov Portland u posljednjem meču večeri poražen je od Utah Jazza rezultatom 117:96.

Od početka meča domaći igrači zaigrali su agresivno i pokazali veliku želju da pred svojim navijačima žele doći do pobjede. U prvoj dionici Portland je samo jednom imao vodstvo (7:6), ali je nakon prvih 12 minuta rezultat na semaforu bio 24:24.

Ipak, dobar ritam s početka meča isplatio se u drugoj četvrtini kada je Utah zaigrala puno bolje, brzo su stigli do nove prednosti i na poluvrijeme su otišli s dvocifrenom razlikom. Rezultat je glasio 59:47 za domaće. U tom ritmu, ali bez previše poena, Utah je kontrolisala stečenu prednost i Portlandu nijednog trenutka nije dozvolila da se vrati na ispod deset poena razlike, a jedini put kada je to bilo desilo se na početku posljednje dionice.

Tada su domaći igrači opet zaigrali nešto bolje i nošeni sjajnom atmosferom s tribina stižu do pobjede.

Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Mitchell koji je ubacio 19 poena, a pratio ga je Gobert koji je ubacio 18. Vrijedi istaći i učinak Inglesa koji je imao 15 poena i Rubija koji je dodao 14. Kod Portlanda, najviše poena je ubacio Lillard (20), a u izuzetno lošoj napadačkoj noći Trail Blazersa treba izdvojiti i Turnera koji je ubacio 12 poena i Aminu i McColluma koji su ubacili po 11.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na terenu je proveo 26 minuta, a za to vrijeme postigao je sedam poena. Nurkić je imao loš šut iz igre (3-10), pogodio je jedno od dva slobodna bacanja, a imao je i dvije asistencije. Ono u čemu Nurkić nikada ne zakaže, pa tako ni sinoć, bili su skokovi, a on je protiv Utaha skupio 10 skokova - osam defanzivnih i dva ofanzivna.