Košarka
36

Nugglove.com: Smiješno je što je Nurkić prvobitno izostavljen iz ekipe

Klix.ba
Bh. košarkaš Jusuf Nurkić trebao je biti jedini igrač Denver Nuggetsa tokom All Star vikenda u New Yorku, no, to se neće dogoditi jer je on ranije planirao put u BiH. Urednici stranice posvećene Nuggetsima Nugglove.com stali su u odbranu našeg košarkaša.

Nurkić je nedavno ušao u roster za Rising Stars Challenge i to kao zamjena za povrijeđenog centra Oklahoma City Tundera Stevena Adamsa, no, na ovom takmičenju neće nastupiti jer je ranije isplanirao odlazak u posjetu porodici u BiH, gdje nije bio od dolaska u SAD. Nurkić je to učinio nakon što je saznao da neće nastupiti na All Staru prije nekoliko sedmica.

Stranica Nugglove.com je opravdala Nurkićev potez.

"Ovo je potpuno razumljivo. To što je Nurkić prvobitno izostavljen iz ekipe je smiješno. U vrijeme kada su pravljeni rosteri, bio je statistički jedan od najboljih rookieja u NBA ligi. Osim toga, činjenica da se ove godine američki tim suprotstavlja stranim igračima uvjerila je navijače Nuggetsa da će Nurkić nastupiti na All Star vikendu. No, to se nije dogodilo. Sada niko ne može kriviti Nurkića što je napravio plan da posjeti porodicu nakon što je saznao da neće igrati. On ima 20 godina i živi na suprotnom dijelu svijeta u odnosu na svoju porodicu, pa nije čudo što želi iskoristiti pauzu i ponovo vidjeti najmilije", objavljeno je na pomenutoj stranici.

Nurkića će zamijeniti košarkaš Houston Rocketsa Kostas Papanikolaou.