Košarka
0

Nuggetsi izjednačili protiv Lakersa

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images
Foto: AFP/Getty Images
Košarkaši Denver Nuggetsa slavili su 106-103 protiv Los Angeles Lakersa u Staples Centru u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije i tako izjednačili seriju na 1-1.

Tako su Nuggetsi ostvarili prvu pobjedu protiv Lakersa u doigravanju nakon 1985. godine, prekinuvši niz od 11. uzastopnih poraza.

Kao i prva utakmica, i druga je odlučena u posljednjoj minuti, ali je ovaj put pobjeda otišla na stranu gostujućeg sastava. Kod rezultata 101-101 29 sekundi prije kraja utakmice Kenyon Martin je ubacio polaganje, sljedeći napad Trevror Ariza je izgubio loptu, a Derek Fisher je faulirao Chaunceyja Billupsa koji pogađa oba bacanja za vodstvo Nuggetsa 105-101.

Pau Gasol vraća nadu domaćinima pogođenim dvama lobodnim bacanjima sedam sekundi prije kraja, da bi u sljedećem napadu Nuggetsa ponovo na liniju slobodnih bacanja stao Billups koji pogađa tek jedno za vodstvo 106-103 četiri sekunde prije kraja. Imali su Lakersi šut za produžetak, tačnije Derek Fisher, ali njegov pokušaj nije pronašao put kroz mrežicu.

Junaci pobjede Nuggetsa bili su Carmelo Anthony s učinkom od 34 koša i devet skokova, te Chauncey Billups s 27 koševa i 4 asistencije. Dvoznamenkasti su još kod pobjedničke momčadi bili i Kenyon Martin i Linas Kleiza, koji su obojica zabili po 16 koševa. Spomenimo da je Carmelo Anthony s 34 ubačena poena u ovoj utakmici postao prvi igrač Nuggetsa nakon 1976. godine kojem je uspjelo postići najmanje 30 koševa u pet uzastopnih utakmica doigravanja.

Kod Lakersa je najefikasniji bio Kobe Bryant s 32 koša, Trevor Ariza ubacio je 20, dok je Pau Gasol zabio 17 koševa i pridodao im 17 skokova.

  • Bit će ovo duga serija. Morali smo pobijediti u ovoj utakmici. Bili smo puno pametniji nego u prvoj utakmici, a općenito smo puno mentalno čvršći nego u odnosu na prošlu sezonu. Ovo je za nas velika pobjeda – rekao je trener Nuggetsa George Karl.

Treća utakmica na rasporedu je u subotu u Denveru.

NBA doigravanje, finale:

Zapadna konferencija

LA Lakers – Denver 103-106 (Bryant 32k, 5s, Ariza 20k / Anthony 34k, 9s, Billups 27k)

NBA