J. R. Smith odbijao treninge
0

Novo pojačanje Knicksa u Kini ostavilo milion dolara

Totalsport
J. R. Smith (26), vrsni bek-šuter koji se prije desetak dana priključio košarkašima New York Knicksa došavši iz Kine, ondje je izgubio popriličnu količinu novca.

Bivši je stožerni košarkaš Denver Nuggetsa, koji je u NBA ligu zakoračio 2004. godine izravno iz srednje škole preskočivši univerzitetsku košarku, jesenas, tokom lock-outa u NBA ligi, potpisao ugovor za Zheijang Golden Bullse, s kojima je 12. februara ispao iz kineskog doigravanja.

Osim što je u februaru odigrao dvije najbolje utakmice u dresu svog kineskog kluba ubacivši jednom 60, a drugi put 41 koš, problematični je košarkaš Kinezima zadavao nevjerojatne glavobolje: generalni menadžer kluba Zhao Bing izjavio je za američke medije da je Smith često odbijao treninge sa suigračima, te da je zbog toga izgubio čak trećinu od dogovorene plaće, ili preciznije 1,06 miliona dolara.

"Upozoravali smo ga da je dužan trenirati. Kad mu se nije dalo, nagovještali smo mu da ćemo mu oduzimati od plaće. Govorio bi nam neka činimo što nas volja", ispričao je Zhao.

Pred New York Kincksima, najnovijom senzacijom NBA lige nakon što je trener Mike D'Antoni izmislio Jeremyja Lina i doveo Smitha, očito je zanimljivo proljeće.

NBA