Peh za pehom
10

Nova povreda u NBA ligi: Nakon Haywarda i Lin završio sezonu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je prvog dana ovosezonske NBA lige tek pridošli i skupo plaćeni košarkaš Boston Celticsa, Gordon Hayward zadobio povredu koja će ga do kraja sezone izbaciti iz ekipe, i drugog dana stigla je užasna vijest iz najjače košarkaške lige svijeta.

Naime, košarkaš Brooklyn Netsa Jeremy Lin je potrgao tetive desnog koljena nakon jednog polaganja u meču protiv Indiana Pacersa, a klub je potvrdio da će propustiti cijelu sezonu.

Svjestan težine povrede odmah je klupi svoje ekipe uputio riječi koje su ukazale da je itekako dobro prepoznao šta mu se dogodilo.

"Iznimno naporno pripremao se za sezone, a strašan je osjećaj da će je cijelu propustiti. Od nas će dobiti potporu kakvu će god trebati kroz proces oporavka. Jeremy ostaje važan dio tima", rekao je menadžer Netsa Sean Marks.

Lin je kroz NBA karijeru odigrao 406 mečeva s prosjekom od 12,0 poena i 4,5 asistencija za 26,6 minuta prosječno na parketu.

U sjećanjima navijača ostat će kada je New Yorka kao anonimus povukao ekipu do sedam uzastopnih pobjeda, postigavši rekordnih 136 poena u svojih prvih pet utakmica kao starter.