Bravo, majstore!
45

Nova dobra partija Nurkića, Phoenix se pohvalio njegovim zakucavanjem i asistencijom

D. P.
Dijelio asistencije, zakucavao... (Foto: Screenshot)
Dijelio asistencije, zakucavao... (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić iza sebe ima još jednu odličnu noć u NBA ligi u pobjedi svojih Phoenix Sunsa nad Memphis Grizzliesima rezultatom 116:109.

Nurkić je preksinoć briljirao protiv Denvera postigavši 31 poen, a s dobrom serijom rezultata nastavio je sinoć u pobjedi svojih Sunsa. Reprezentativac BiH bio je na pragu double-double učinka sa 14 poena, devet skokova i tri asistencije.

Što se tiče same partije, bio je to vrlo neizvjestan meč u kojem se ništa nije znalo do posljednjih trenutaka. Prve dvije četvrtine pripale su u ravnopravnoj borbi, da bi Sunsi osjetniju prednost napravili tek u trećem dijelu igre.

Grizzliesi nisu dozvoljavali Sunsima da odu na nedostižnu prednost, a u posljednjoj minuti duela smanjili su na minus šest. Ipak, vremena nije bilo za potpuni preokret.

Phoenix je na svojoj zvaničnoj stranici objavio nekoliko sjajnih Nurkićevih poteza među kojima se izdvajaju asistencija i zakucavanje koje možete pogledati u umetnutim prilozima.

Devin Booker je bio najefikasniji u Phoenixu s 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija, dok je Kevin Durant dodao 27 poena. Memphisu nije bilo dovoljno ni 37 poena Jarena Jacksona.

Tabela Zapada: