Košarka
74

Noć košarke u Goraždu: Zlatni kadeti i selektor Pandža dočekani ovacijama

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Ljubitelji košarke i sporta u Goraždu uživali su u noći košarke koju je u ovom gradu organizirao KK Radnički, posebno zbog dolaska nekolicine zlatnih kadetskih reprezentativaca u grad na Drini na čelu sa selektorom Josipom Pandžom.

Cilj ove večeri bio je promocije košarke među mladima ovog grada, a publika je ovacijama pozdravila selektora zlatne Pandžu i reprezentativce koji su BIH poklonili velike pobjede, najprije na Olimpijadi mladih a potom i na evropskom prvenstvu.

Uz selektora Pandžu u Goražde je stigao Sani Čampara dok je Adi Alikadić u svom gradu ponovo doživio aplauze koji su više od ičeg pokazali poštovanje njegovih sugrađana. Ostali reprezentativci bili su spriječeni da dođu u Goražde zbog obaveza u klubovima.

Aplauzima su pozdravljeni i Amar Gegić i Fahrudin Mangafić, članovi juniorske reprezentacije BiH koja je na evropskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto, te reprezentativac iz Goražda Amin Sijerčić.

Dobrodošlicu učesnicima ovog događaja uputili su trener KK Radnički Hasan Rikalo i resorni ministar u Vladi BPK Goražde Damir Žuga. Zahvalnost organizatorima Noći košarke i sportskoj publici uputio je selektor Pandža, govoreći o rezultatima koje su postigli kadeti pod njegovim vodstvom sa skromnošću istinskog sportiste.

U gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" potom je odigrana revijalna utakmica između ekipe u kojoj su bili kadetski i juniorski reprezentativci BiH i tima KK Radnički.

Igrači oba tima obradovali su publiku atraktivnom igrom i potezima koje će sigurno posebno pamtiti mladi košarkaši u Goraždu.