Košarka
0

NLB liga ostaje bez srpskih klubova?

FENA
Beogradski "Blic" je pod naslovom "Srbija više ne izlazi na Jadran" objavio razgovor s prvim čovjekom srbijanske košarke Draganom Kapičićem koji je kazao da je njegovo prvo obraćanje, kada je došao na mjesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije, bilo razmatranje sudjelovanja srpskih momčadi u Jadranskoj NLB ligi.

Odgovarajući na pitanje da je upravo on bio nekada pokretač te lige, Kapičić je rekao da je to istina, ali da je sada jasno da ona Srbiji ništa nije donijela.

"Tu mislim na financijski i marketinški učinak, malu gledanost, prolaznost u Europu, a po prirodi stvari u njoj nemamo utjecaja. Nije položila ispit i donijela nam očekivano, što znači da se moramo okrenuti domaćoj ligi, koja u ovoj formi stagnira", rekao je Kapičić.

Na pitanje znači li to "zbogom, Jadrane, živjela srpska liga", predsjednik KSS-a odgovorio je da se "te stvari trebaju raščistiti, ali da je sada jasno da je ovakvo regionalno natjecanje prevladano", i da njega "zanima samo domaća liga kojoj se mora pomoći".

Kapičić je naglasio da je košarkaški stručnjak Tihomir Bubalo napravio, po uzoru na europska prvenstva, projekt profesionalne srpske lige koja je strateška stvar i koju treba usavršiti i oživjeti.

Spomenuti Bubalo je za isti list rekao da je svim srbijanskim klubovima već uputio analizu utemeljenja domaćeg natjecanja.

"Imamo košarkaške centre, a povratak kvinteta s Jadrana u Srbiju donio bi veliki boljitak. Bio bi popravljen i status malih klubova, a svi bi imali financijsku dobit", kazao je Bubalo, ističući da su sada na potezu vodeći klubovi i da bi "njihova sloga razriješila sve dileme".