Košarka
0

NLB liga: Bosna dočekuje Zvezdu, Široki gost Partizanu

FENA
Košarkaši Bosne ASA BHT u 12. kolu regionalne košarkaške NLB lige u subotu u Sarajevu dočekuju beogradsku Crvenu zvezdu.

Šef stručnog štaba Bosne Mensur Bajramović ističe, da Zvezda izaziva veliki respekt i da njegovu ekipu očekuje težak meč.

“Svjesni smo kvaliteta protivnika, ali se nadamo da im možemo parirati u jednoj borbenoj i čvrstoj utakmici. Zvezda igra na dva fronta, čini mi se uspješnije u ULEB cupu i sigurno je da će u Sarajevo stići kako bi i u regionalnoj ligi popravili utisak. Pristup i angažman svih naših igrača mora biti na visokom nivou, posebno u odbrani", kazao je Bajramović.

Povratnik u redove Bosne Tomislav Tomović, ističe da Zvezda ima kvalitetan tim, ali tvrdi da se može savladati.

“Svaka ekipa se može pobijediti, ako igrači na pravi način uđu u susret, odnosno ako želja i borbenost budu na visini. Treba se samo prisjetiti gostovanja Cibone u Sarajevu u meču u kojem je Bosna igrala poput neke iskusnije ekipe, nadigravši Zagrepčane u svakom segmentu", kazao je Tomović.

Zdravstvebni bilten "studenata" je povoljan i svi igrači su u kombinaciji za duel sa Beograđanima.

Drugi bh. predstavnik Široki Prima pivo u subotu gostuje protiv Partizana.

Parovi 12. kola (2. decembra):

Bosna ASA BHT - Crvena zvezda (16.30) Split CO - Helios Domžale (19.00) Geoplin Slovan - Hemofarm (19.00) Budućnost - Zadar (20.00) Partizan - Široki Prima pivo (19.30)

  1. decembra:

FMP - Union Olimpija (18.00)

Zagreb - Cibona (20.00).