Košarka
0

NLB liga: Bosna dočekuje Zagreb

FENA
Košarkaši Bosne u okviru prvog susreta 18. kola regionalne NLB lige sutra dočekuju ekipu Zagreba. Prema riječima trenera Nenada Markovića, situacija u kojoj se ekipa trenutno nalazi nije sjajna.

"Odlaskom Saše Vasiljevića, te povredama Edina Bavčića i Tomislava Tomovića, ekipa je limitirna brojem igrača. I pored svih problema uz maksimalnu koncetraciju i borbenost siguran sam da možemo pobijediti ekipu Zagraba. Dolazi nam kvalitetna ekipa koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama, ali u ovoj utakmici ne trebamo se opterećivati njima već moramo da vodimo računa samo o sebi i zadacima koji se stave pred naše mlade igrače", kazao je Marković.

Direktor kluba Elmedin Konaković se osvrnuo na odlazak Saše Vasiljevića, jednog od najboljih Bosninih igrača, koji je nakon godinu i po provedenih u redovima "studenata" pristupio španskoj Manorci.

"Vasiljević je zaista mnogo uradio za naš klub i mi smo mu za to zahvalni. Nakon što je dobio konkretne pozive od nekoliko španskih klubova, zaključili smo da on ne bi bio nezadovoljan da napusti naše redove. Dobili smo konkretnu ponudu od španske Manorce i odlučili da sporazumno raskinemo ugovor. Naš klub će time dobiti bitnu finansijsku injekciju, koja će nam pomoći da ekipu osvježimo na način na koji nam treba za domaće prvenstvo", kazao je Konaković.

Nakon susreta sa Zagrebom košarkaši Bosne će se od nedjelje osam dana pripremeti u Puli, a uz najavljena pojačanja "studenti" s optimizmom očekuju nastavak takmičenja u domaćem prvenstvu i NLB ligi.

Susret Bosna -Zagreb igrat će se u petak u dvorani "Mirza Delibašić"- KSC Skenderija u 17.00 sati, a ulaz će biti slobodan.