Kevin Durant
0

"Nisam ni blizu igrača kakav želim biti"

Totalsport
Kevin Durant (Foto: AP)
Kevin Durant (Foto: AP)
Kevin Durant, najkorisniji košarkaš Svjetskog prvenstva u Turskoj, uživa u zlatu koje je donio "drugom" timu Sjedinjenih Američkih Država na smotri najboljih svjetskih košarkaša.

S 205 postignutih koševa u devet utakmica u Turskoj 205 centimetara visoki krilni košarkaš Oklahoma City Thundera postao je rekorder kad su nastupi Amerikanaca na Svjetskim prvenstvima u pitanju.

Blistao je u samoj završnici. U četvrtfinalu je Rusima zabio 33, u polufinalu Litvancima 38, a u finalu Turcima 28 koševa. Od toga je sedam puta u finalnoj utakmici pogodio tricu postavivši i na tom planu rekord turnira na kojem se napadački kvalitetna košarka igrala nakon dugo vremena.

"Osjećam se emotivno. Jednostavno sam izgubljen u trenutku", rekao je 22-godišnji košarkaš, koji je još uvijek zadivljujuće skroman i pristojan za svoj zvjezdani status izboren prošle sezone titulom najboljeg strijelca NBA lige.

"Još uvijek nisam ni približno dobar košarkaš kakav želim biti. Imam još toliko za raditi na sebi", rekao je ponajbolji svjetski košarkaš.

Osim njega vrlo je dobar u sastavu Mike Krzyzewskog u Turskoj bio i drugi igrač Thundera, 21-godišnji playmaker Russell Westbrook, koji je u finalu Turcima zabio 14 koševa.

"Ponosni smo na obojicu. I Russell i Kevin profitirat će ovim turnirom, koji im je donio iskustvo mentalne izdržljivosti", rekao je generalni menadžer Oklahoma Cityja Sam Presti.