Prvenstvo BiH
72

Nezaustavljiva Bosna pobijedila Spars u gradskom derbiju pa trijumf proslavila s navijačima

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Košarkaši Bosne Meridian u odličnoj atmosferi u Skenderiji pobijedili su Spars rezultatom 87:81 i tako nastavili sa sjajnom formom te došlo do sedmog uzastopnog trijumfa.

Bosna je bolje otvorila meč i nakon prvih 10 minuta imali su prednost od 25:18, no Spars se djelomično uspio vratiti do poluvremena i smanjiti prednost Bosne na četiri poena. Na pauzi je rezultat iznosi 38:34.

Treća četvrtina je donijela izjednačenu igru s obje strane, a nakon deset minuta rezultat je bio 24:24, nakon čega je Bosna i finišu uspjela zadržati prednost i doći do velike pobjede.

Nakon trijumfa, u dvorani Skenderija je uslijedilo veliko slavlje nakon pobjede Bosne protiv gradskog rivala, a ovo im je bio sedmi uzastopni trijumf i nema sumnje da će u narendoj utakmici privući još više publike i još veće interesovanje.

Najefikasniji je u redovima pobjedničkog tima je bio Nedim Buza sa 25 poena, a Ismet Sejfić je ubacio 19 koševa uz 14 skokova.

Kod Sparsa je Haris Ćurevac ubacio 23, a Miloš Vraneš 22 poena.

U ostalim mečevima, Široki Brijeg je pobijedio Slobodu u gostima rezultatom 85:79, dok je Posušje, također kao gost, pobijedilo Zrinjski rezultatom 89:85.

Tabela:

Standings provided by Sofascore