Duel Dragića i Dončića
110

Nevjerovatni Slovenci okupirali dvoranu u Miamiju, 2.000 navijača napravilo spektakl

Klix.ba
Blizu 2.000 slovenskih navijača pratilo je NBA meč između Miamija i Dallasa u kojem su igrala dva reprezentativca Slovenije Goran Dragić i Luka Dončić.

Miami je na domaćem terenu upisao pobjedu rezultatom 105:99, a najbolji pojedinac meča bio je upravo Goran Dragić koji je drugi put u karijeri ostvario triple-double učinak. Za nešto više od 37 minuta provedenih na parketu, Dragić je ubacio 23 poena, što ga je učinilo najefikasnijim igračem utakmice, a pored toga imao je 11 asistencija i 12 skokova.

S druge strane, najefikasniji u ekipi Dallasa bio je Luka Dončić koji je za 30 minuta na parketu ubacio 19 poena, a imao je sedam asistencija i osam skokova.

Slovenci su u potpunosti obilježili ovaj susret, kako na terenu, tako i na tribinama, a blizu 2.000 slovenskih navijača bilo je u American Airlines areni u Miamiju gdje su došli pružiti podršku svojim igračima i uspjeli su napraviti pravi spektakl.

Na kraju meča Dragić i Dončić su razmijenili dresove i srdačno su se pozdarvili s navijačima iz Slovenije, a pored toga košarkaš Miamija je za mlađeg kolegu iz reprezentacije rekao da će biti jedan od najboljih igrača na svijetu.