Košarka
95

Netsi savladali Hawkse u Londonu, 9 poena Teletovića

Piše: N. J.
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Košarkaši Brooklyn Netsa večeras su u utakmici NBA lige igranoj u londonskoj O2 Areni savladali ekipu Atlanta Hawksa, koja je u ovom meču formalno bila domaćin, 127:110. Mirza Teletović na terenu je proveo nešto više od 22 minute te za to vrijeme upisao devet poena, pet skokova u odbrani i asistenciju.

Bh. reprezentativac i član Netsa Mirza Teletović u igru je ušao na početku druge četvrtine, te je do kraja poluvremena odigrao devet minuta i u tom periodu upisao tri skoka u odbrani, te samo jednom šutirao na koš iz igre, ali bez uspjeha.

U trećoj četvrtini Teletović nije puno igrao, ali je u tom periodu postigao tri poena, te upisao još jedan skok u odbrani. A, onda je u posljednjoj četvrtini bh. as postigao još dvije trojke te se tako zaustavio na brojci od devet poena u ovom meču. U tom je periodu upisao i još jedan skok u odbrani, te je tako njegov skor u ovom meču devet poena, pet skokova i asistencija.

Netsi su već u prvom dijelu meča stekli značajnu prednost, te su na odmor otišli uz rezultat 65:53. Onda su u trećoj četvrtini napravili plus 13, tako da su u posljednjoj četvrtini imali zadatak da utakmicu mirno privedu kraju. Najefikasniji u redovima Netsa bio je Johnson sa 29 poena, dok su se u redovima Hawksa istakli Mack i Scott sa po 17 poena.

Utakmica NBA lige u O2 Areni u Londonu:

Nets - Hawks 127:110 (31:27, 34:26, 34:21, 28:36)